De wereld als leugen verbeeld

Het gesprek over mijn nieuwe boek in Groningen met Ton Meijer op 22 november 2018 is schitterend vastgelegd op film.

Let daarbij ook op de fraaie, perfect op De wereld als leugen inspelende tekeningen waarmee Ton deze reportage heeft gelardeerd en die hieronder nog eens extra goed tot hun recht komen.

Inferno

‘Het einde van de nacht was een en al onrust. Ik zat ergens aan vastgeketend. Hoorde gebrul op de gangen, gevloek, gebonk op de deuren. ‘Myra, waar zit je verdomme?! Myra, ik weet dat je hier ergens bent. Kom verdomme uit je hol, vuile oostblokhoer?’ (p. 82)

Kranten

‘Ondertussen legde hij [hoofdredacteur Lennard Bertram] uit dat er sprake was van veranderingen bij het LD die dit noodzakelijk maakten. Er zouden daar nieuwe columnisten aantreden, een bekende actrice en een showmaster annex komiek, publiekslievelingen, zeg maar, van het werk – naast dat van Yil en Myra – ook in het hoofdkatern van De Klaroen zou komen te staan. Daar moest ik dus plaats voor maken…’ (p. 89)

Kamer Milan

‘Wonderlijk haar [Myra] hier in mijn halfdonkere hol te zien. Dat gouden jakje, die zalmkleurige jurk, die hoerenlaarzen. Bijna iets om na te vertellen als: nou droomde ik vannacht toch…’ (p. 96-97)

Huilgezichten

‘Als ik langs alle grijze hoofden op de klapstoelen loop, draait men zich naar me om met dezelfde schuchtere herkenning als buiten. Heb ik wellicht meer lezers dan ik denk? Alleen Brombeer kijkt gemelijk voor zich uit.’ (p. 170)

Op de vlucht

‘Maar daar duikt, verdomme, nog geen tweehonderd meter achter ons [Milan + taxichauffeur], die scooter met zijn duistere berijders weer in de spiegel op. Verdomme, verdomme. Ze hebben natuurlijk iets op hun smartphone waarmee ze dat ding van mij kunnen traceren!’ (p. 231)

Benieuwd hoe dit afloopt? Is met slechts één muisklik te regelen!