Schrijven op Schier

 

de herfst van Icarus 026
Voorpret voor Schier; ‘we hopen op een lauw en luw september’…

Cursus Schrijfunie (VU/Bibliotheek Groningen) met Paul Gellings

Op vrijdag 27 september geeft schrijver en dichter Paul Gellings een schrijfcursus op Schiermonnikoog. Uitwaaien, genieten en de geest leegmaken. Zo ontstaan de meest verrassende gedachten.

Laat je onder begeleiding van een schrijver inspireren door Schiermonnikoog. Waai uit op het eiland. Geniet van het landschap, de ruimte, het strand, de zee. Om iets verrassends te kunnen denken, moet de geest min of meer leeggemaakt worden. Opmerkzaam, maar niet vol, dat is het beste. Er is geen knop om je hoofd in die stand te zetten, maar door de duinen wandelen, over het wad uitkijken, de vogels horen en gedichten en verhalen lezen, dat helpt wel.

“Wij zijn een eiland en op doorreis”, luidt een versregel van Gellings. Naar die sensatie gaan we op zoek, in taal en omgeving, totdat er een tijdloze dag ontstaat.

Paul Gellings (Amsterdam, 1953) schreef vier dichtbundels en zes romans waarvan het kortgeleden verschenen Augustusland door Kader Abdolah werd omschreven als ‘één groot gedicht’. Ook vertaalde en publiceerde hij gedichten van Rutger Kopland in het Frans. Daarnaast is hij docent Franse taal en letterkunde en creatief schrijven.

Aanmelden

De cursus duurt een hele dag op Schiermonnikoog. Het vertrek is vanaf hoofdstation Groningen. Daar wordt om 8.00 uur verzameld bij lijn 163. Deelname kost € 98,-. Dit is inclusief bus-boot-busreis. Opgeven kan op www.vugroningen.nl/schrijfunie

Daar is ook meer informatie over de cursus te vinden.

Bibliotheek Groningen, Oude Boteringestraat 18, 9712 GH Groningen, T (050) 368 36 83. http://www.mijneigenbibliotheek.nl/

Related Images:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *