Nieuwe roman

boek
Omslagontwerp: Ruurd de Boer

De verteller van mijn nieuwe, in april 2013 bij Uitgeverij Passage te verschijnen roman, een tekenaar en tegelijk museumconservator, heeft vanwege minder prettige ervaringen in de zomer altijd op gespannen voet gestaan met dit seizoen, maar hij herinnert zich één zomer die in heftigheid alle andere heeft overtroffen. Zijn vrouw in kritieke toestand in het ziekenhuis, groeiende vijandigheid op zijn werk en de vraag: hoe straks in m’n eentje verder met twee kleine kinderen, zonder toekomst?

Een verhaal over medisch falen, haat, jaloezie, opportunisme, botsende artistieke opvattingen in de museumwereld en pogingen te overleven tijdens een zomer waarin werkelijk alles tegenzit. Ook volgt de lezer bij tijden een mysterieuze wandelaarster door een niet minder mysterieuze landstreek. Vijftien jaar later kijkt de hoofdpersoon op dit alles terug vanuit een onbestemd gevoel van rouw en gemis waar hij al vertellend steeds meer inzicht in verwerft.

Een confrontatie tussen broosheid en slechtheid, tussen een man die op het punt staat alles te verliezen en een vijandig werkklimaat, die wellicht enige herkenning zal opleveren. Wordt vervolgd.

PG

 

Related Images:

8 antwoorden op “Nieuwe roman”

  1. Beste Paul,

    Uitgevers die hun schrijvers laten vallen, schrijvers die er geen heil meer in zien nog langer te strijden, e-readers, tijdgebrek, ontlezing door geldgebrek…
    Ik wens mezelf veel leesplezier.

    Hartelijke groet,

    Hendri

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *