Nieuw boek Gerrit Teunis verschijnt 25 april

Directeur Gerrit Teunis van woningcorporatie Beter Wonen presenteert op 25 april aanstaande zijn nieuwe boek Spoken wonen niet in huizen bij Hedon, te Zwolle. Zijn boek is een persoonlijk verslag van zijn ervaringen in de wereld van sociale huisvesting, woningbouw en beheer, en kan gezien worden als een vervolg op zijn eerdere werk: Dromen, ambities, politiek. Daarin fileert Teunis bepaalde machtsmechanismen in de PVDA, partij waarvoor hij enige jaren in de gemeenteraad van Zwolle heeft gezeten, waar hij de nodige tegenwerking o.m. van zijn partijgenoten heeft ondervonden.
De titel van zijn nieuwe boek is ontleend aan het gedicht Spoken van Paul Gellings

Hal BW met gedicht

spoken wonen niet in huizen
maar in hoofden
zielen wonen niet in hoofden
maar in harten
en jij en ik dan
wij wonen in ons huis
en in ons hart
wij gaan steeds
beter wonen

hal
idem

Gellings zal dit gedicht voorlezen tijdens de presentatie op 25 april. Hij schreef het oorspronkelijk als wandgedicht voor de ontvangsthal van Beter Wonen in Hardenberg, waar het sinds de zomer van 2011 is te zien.

Eerder schreef hij ter gelegenheid van de opening van het nieuwe kantoor van de corporatie in 2007 een bundel gedichten over het Vechtdal: Uitzicht om in te wonen, en ter ere van het negentarigjarig bestaan van BW de novelle Manchester. Dit verhaal (zie ook onder ‘romans’ op deze site) is voor de Britse relaties van Beter Wonen tevens in het Engels vertaald. Het gaat over een moord die, gepleegd in het Vechtdal, uiteindelijk in Manchester wordt opgelost. Gellings ervaart de projecten die hij op uitnodiging van Gerrit Teunis mag uitvoeren als zeer inspirerend en wenst hem veel succes met zijn nieuwe boek Spoken wonen niet in huizen.

Related Images:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *