Het Zwolse koor De Koor zingt “Bruggen”

De brug bij Avignon is beroemd, maar sinds kort kent ook Zwolle een spectaculaire brug, de Spinhuisbrug, die het bejubelen waard is. Alle aanleiding voor het Zwolse koor De Koor op 16 juni 2012 het project Bruggen te lanceren.
Waar water een barrière kan zijn, legt De Koor met Bruggen de muzikale verbinding tussen de verschillende oevers van de Zwolse stadsgrachten. De Koor zal a capella, als ook in samenwerking met drie musici uit het HanzeOrkest, op cello, contrabas en altviool, een toepasselijk repertoire ten gehore brengen. Speciaal voor de nieuwe Zwolse parel over de Achtergracht is door Paul Gellings een gedicht geschreven, dat door dirigente Mip van der Heide op muziek gezet is. Verder zal het optreden van De Koor worden opgeluisterd door een bijzondere performance act.

De Spinhuisbrug
De Spinhuisbrug

Na het muzikaal kleuren van de provincie Friesland in 2009, het doen herleven van de Hanzeroute in 2010, een wandeltocht langs drie bijzondere Zwolse stadstuinen in 2011 zal de Koor op 16 juni 2012 met haar optreden de Bruggen van Zwolle laten schitteren.
We nemen u graag mee op onze culturele omzwerving van 2012.
Voor meer informatie: www.projectendekoor.nl en bruggen.projectendekoor.nl.

Het programma:
14.00 uur: optreden bij de Kamperpoortenbrug (achterzijde Maagjesbolwerk)
14.30 uur: vertrek rondvaartboot
15.00 uur: optreden bij het Pelserbrugje (naast cultuurschip Thor)
15.30 uur: vertrek rondvaartboot
16.00 uur: optreden op de Spinhuisbrug (naast Theater De Spiegel)
16.30 uur: vertrek rondvaartboot
17.00 uur: einde

Related Images:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *